top of page

Hi, ik ben
Laura Kersten

en ik wil jou helpen om meer impact te maken op social media. Ik geloof wanneer jij jouw politieke verhaal omzet naar relevante en waardevolle social media content, je meer mensen kan bereiken en kan raken.

Ik ben een bonk aan enthousiasme, creativiteit en ken de politiek-bestuurlijke realiteit (hé, dat rijmt!). Mijn missie is om jou te helpen via social media je bereik en impact te vergroten, om op die manier meer mensen in aanraking te laten komen met de politiek. Dit doe ik door jou te voorzien van een strategie, kennis en tools om jouw social media kanalen optimaal in te zetten.

StudioPhylicia_Laura_15.jpg

mijn verhaal

Van 2017 tot 2019 werkte ik op het stadhuis van een grote gemeente. Ik zat midden in het politieke hart en was op de hoogte van alles wat er speelde. Fantastisch vond ik het! Als ik na een werkdag afsprak met vrienden, merkte ik dat – hetgeen waar iedereen op het stadhuis zo druk mee bezig was – bij hen niet of nauwelijks leefde. Zonde! Het viel me op dat het grootste deel van de communicatie in de politiek-bestuurlijke wereld verloopt via de krant en twitter. Daarnaast viel me op dat de focus voornamelijk lag

op zoveel mogelijk mensen bereiken en zenden! Toen ik de kans kreeg om wethouders te helpen met hun social media, zag ik dat het anders kan! Ik zag dat het mogelijk was om via kanalen als Instagram en LinkedIn een mooi profiel neer te zetten en de interactie aan te gaan met inwoners uit je gemeente. Hoe gaaf!? Ik zag hier zoveel kansen in dat ik besloot voor mezelf te beginnen. Op 1 januari 2020 startte ik 'Kleur op de wangen', hét social media adviesbureau voor mensen die werken in de politiek!

4 dingen die je écht over mij moet weten

098f44ec-fbfd-41bc-abee-9fd63efb943d.JPG

Ik kom uit het mooie Drenthe, heb politiek en overheidscommunicatie gestudeerd in Groningen en verhuisde daarna naar Rotterdam om mijn master Bestuurskunde te halen. Vier jaar na het behalen van mijn master (vier jaar geleden alweer 😱) ben ik nog steeds niet weg te krijgen uit Rotterdam.

Tijdens mijn studie werkte ik in webcare teams van Jumbo Supermarkten en RTL. Ook was ik marketingmanager voor een tentamentrainer waar we een social media strategie voerden op basis van facebookgroepen. Hier ontstond mijn liefde voor social media!

Ik wilde altijd woordvoerder worden. Adviseren op het scherpst van de snede! Tijdens mijn traineeship bij een G4 gemeente kwam ik al snel op de afdeling bestuurscommunicatie terecht waar ik meer dan 2,5 jaar heb gewerkt #eyesontheprize. Hier adviseerde ik collegeleden over social media.

Naast social media en politiek hou ik erg van CrossFit (ik ben zo'n 4-5 keer per week in mijn gym te vinden) en ben ik head first in het ondernemersavontuur gedoken, onder het motto "Start before you're ready".

_W9B0296_edited.jpg
bottom of page